Oldalak

2011. szeptember 28., szerda

Repülőtéri vezetők találkozója Pekingben

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója képviselte a magyar főváros repülőterét Pekingben, a világ jelentős repülőtéri vezetőinek fórumán, ahol egy sor megbeszélést is folytatott kollégáival. A Pekingi Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Airport együttműködése többéves múltra tekint vissza, hiszen a két vállalat már 2004-ben stratégiai együttműködési megállapodást kötött.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is részt vett azon a nemzetközi konferencián Pekingben, amit a kínai főváros nemzetközi repülőterét üzemeltető Capital Airport Holding Company szervezett “Repülőtéri Vezetők Globális Fóruma” címmel. A tanácskozáson mintegy 80 magas beosztású repülőtéri vezető mellet légitársaságok vezérigazgatói, a polgári repülés meghatározó nemzetközi szervezetei, így az ICAO (International Civil Aviation Organization – Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) az ACI (Airports Council International – Repülőterek Nemzetközi Tanácsa) és az IATA (International Air Transport Association – Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) képviselői vettek részt. A non-profit fórum kiváló lehetőséget biztosított a nemzetközi repülési szakemberek számára, hogy megvitassák a légiközlekedés, a repülőtérfejlesztés, a versenyképesség és a technológiai fejlődés kérdéseit.

A fórum házigazdája, a Pekingi Nemzetközi repülőtér jelenleg az amerikai Atalanta mögött a világ a második legnagyobb utasforgalmú légikikötője (2010-ben évi 73 millió utassal) és a 10. legforgalmasabb a repülőgépmozgásokat tekintve (2010-ben évi 517 000 fel- és leszállás). A pekingi nemzetközi repülőtérről többszáz desztinációra indulnak a járatok, egyedül az Air China légitársaság több mint 120 várossal kínál összeköttetést. Pekingből Budapestre a Hainan légitársaság repül Airbus A 330-as vagy Boeing 767-300 típusú repülőgéppel.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója találkozott Dong Zhiyi-vel, a pekinigi repülőteret üzemeltető Beijing International Airport Company elnökével és számos más repülőtér vezetőjével is. Jost Lammers így foglalta össze tárgyalásainak lényegét: “Már nagyon aktuális volt a személyes találkozás a Pekingi Nemzetközi Repülőtér vezetőjével, hogy továbbfejlesszük az együttműködésünket a magasabb színvonalú utaskiszolgálás érdekében. Bár kétségtelenül eltérő méretű repülőterekről van szó az esetünkben, egyben azonosak a céljaink, mind Peking, mind Budapest a saját térségében a lehető legjobb minőségű szolgáltatást szeretné nyújtani az utasai számára.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése