Oldalak

2011. szeptember 26., hétfő

Jó évet zár az easyJet

Az easyJet üzleti teljesítménye a hálózat teljes egészében továbbra is stabil - különösen a nagyvárosokat összekötő járatokon, melyeket főképp az üzletemberek és a rövid szabadságukat töltő utazók vesznek igénybe – áll az easyJet szeptember30-al végződő pénzügyi évének előzetes összegzésében. Ennek eredményeképp az év második felében az egy ülőhelyre jutó teljes árbevétel-növekedés változatlan árfolyamon számolva várhatóan az előre jelzett sáv felső szélének közelében, 6% körül, az év egészére vetítve pedig 3% körül alakul.

Az easyJet ebben az évben is szigorú költséggazdálkodást folytatott, és az eredmények megfeleltek a várakozásoknak: az üzemvitel hatékonyságának növekedésével párhuzamosan javult a földi kiszolgálás és a repülőgép-karbantartás teljesítménye és csökkent az üzemzavarokból származó költségek összege. Az easyJet járatpontossági mutatója júliusban 80%-os, augusztusban pedig 85%-os volt; a javulás az egész hálózaton érzékelhető volt.

Ennek eredményként az easyJet igazgatósága a 2011. szeptember 30-al végződő pénzügyi évre a korábban becsült 200-230 millió GBP-vel szemben jelenleg 240 és 250 millió GBP közötti adózás előtti nyereségre számít. Így a lekötött tőke megtérülése hozzávetőlegesen 12%-os. Az üzemeltetésből származó nettó készpénzáramlás javult, a nettó készpénzállomány év végére 50 és 100 millió font között várható, a nettó adósságállomány és a saját tőke aránya pedig 30% körül alakul.

Az előző 12 hónap stabil üzleti teljesítményére, a vezetőségnek az easyJet pénzügyi potenciáljával kapcsolatos, jelenlegi középtávú várakozásaira és a mérleg egyensúlyának fenntartását célzó megfontolt üzletpolitikára tekintettel az igazgatóság különleges osztaléknak minősített, 150 millió GBP összegű egyszeri hozam kifizetését tervezi előterjeszteni.

forrás:www.turizmus.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése