Oldalak

2012. október 25., csütörtök

WizzAir: Új kézipoggyász szabályzat


Tisztelt utasunk!

Napjainkban a gépek utastere a rendkívül sok kézipoggyász miatt igen gyakran túlzsúfolt. A zsúfoltság nagyban rontja utasaink repülési élményét, és jelentős késéseket is eredményez, ami kellemetlenséget okoz minden utasunk számára.

A probléma kezelésére és az utasok repülési élményének javítására a Wizz Air október 4-én bejelentette, hogy egy innovatív kézipoggyász-kezelési szabályzatot vezet be, amelyben kétféle kézipoggyászt különböztet meg. Az új szabályzat a Wizz Air hálózatán belül a 2012. október 24-től induló járatokon kerül bevezetésre.

Amennyiben ön október 4-én vagy az után vásárolt menetjegyet valamely 2012. október 24-én vagy az után induló járatra, az új kézipoggyász-kezelési szabályzat már önre is vonatkozik:
  • Minden utasunk egy darab kézipoggyásszal szállhat fel a gépre, amely kis- vagy nagyméretű lehet. Ha az utas nagyméretű kézipoggyásszal utazik, külön díjat kell fizetnie;
  • A reptéren, a biztonsági ellenőrzés után vásárolt árucikkeket utasaink az egy darab kézipoggyászon felül felvihetik a gépre;
  • A kézipoggyászra nincs megszabott súlyhatár, de az utasnak képesnek kell lennie azt segítség nélkül felrakni az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe;
1. Kisméretű kézipoggyász:

Amennyiben a kézipoggyász mérete nem haladja meg a 42 x 32 x 25 cm-t, úgy azt utasaink díjmentesen felvihetik a gépre. Egy kisebb (kb 30 literes) hátizsák vagy laptoptáska, amely befér az ön előtti utasülés alá, jellemzően megfelel ennek a méretkorlátozásnak.

2. Nagyméretű kézipoggyász:

Amennyiben a kézipoggyász mérete meghaladja a kisméretű poggyászra meghatározott méretet, úgy csak díjfizetés ellenében lehet a gépre felvinni. A nagyméretű kézipoggyásznak ez esetben is könnyedén be kell férnie az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe, vagyis nem lehet nagyobb, mint 56 x 45 x 25 cm (ez az IATA által meghatározott normál kézipoggyászméret, egy kb. 60 literes poggyászt alapul véve).
Ne feledje: a kézipoggyász méreteit a repülőtéren ellenőrzik.
Javasoljuk, hogy azok az utasaink, akik nagyméretű kézipoggyásszal utaznak, telefonon, vagy irodánkban személyesen foglalják le és fizessék meg a 2750 Ft-os poggyászdíjat, legkésőbb az indulás előtt 3 órával. Ha a poggyászdíjat nem az interneten fizették, az utasfelvételi pultnál 5500 Ft, a beszállókapunál pedig már 8250 Ft poggyászdíjat számítunk fel.

A Wizz Air a kezdeményezéstől a költségek csökkenését is reméli. A kevesebb táska alacsonyabb üzemanyagköltséget eredményez, ennek köszönhetően a viteldíjakat folyamatosan alacsonyan tarthatjuk.

Reméljük, hamarosan viszontláthatjuk önt a fedélzeten!

Amennyiben ön október 4-e előtt foglalta le a járatot, vagy az oda-vissza foglalás első járata október 24-e előtt indul, díjmentesen felvihet a gépre egy nagyméretű kézipoggyászt. Az új szabályzat a Katowice és London Luton között közlekedő járatokon már érvényben van, és továbbra is változatlanul érvényben marad. Az új szabályzat nem vonatkozik az Ukrajnába induló vagy onnan érkező járatokra, kivéve a Budapest-Kijev és London Luton-Kijev járatokat. A szabályzat nem vonatkozik a Wizz Air Ukraine (WAU) által indított járatokra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése