Oldalak

2012. október 25., csütörtök

A Budapest Airport célja a fenntarthatóság

A Budapest Airport is csatlakozott azon hazai nagyvállalatok elitklubjához, amelyek már kidolgozták saját fenntarthatósági jelentésüket. A dokumentum megszületésével írásos formát kapott a repülőteret üzemeltető cég évek óta tartó stratégiája, amely a társadalmi felelősségvállalásra és a fenntartható fejlődés megvalósítására irányul. A fenntarthatósági jelentés ettől a hónaptól olvasható a Budapest Airport weboldalán. (www.bud.hu)

Minden tekintetben sikeres év volt 2011 a Budapest Airport számára – a társadalmi felelősségvállalás szellemében született eredmények tekintetében is. A hosszútávú stratégia kidolgozásával párhuzamosan számos önkéntes kezdeményezést is megvalósított a Budapest Airport, amelynek rangos elismeréséül az „Elkötelezettség a CSR Kiválóságért” díjat, valamint a „Committed to Excellence” európai szintű elismerő oklevelet is megkapta.

A repülőteret üzemeltető cég nagyléptékű környezetvédelmi beruházásokat hajtott végre, innovatív kutatás-fejlesztési programokat valósított meg és belső eljárásaiban is érvényesíti a felelősségvállalási szempontokat. A repülőtér emellett folytatta és kiterjesztette az évek óta tartó sikeres, jószomszédi együttműködését a környező településekkel, valamint új alapokra helyezte, illetve elősegítette a munkatársak részvételét a döntéshozatalban.

A Budapest Airport hosszú ideje a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híve. Mindezt egy sor korábbi önkéntes vállalás is bizonyítja: a Budapest Airport az elmúlt években jelentősen csökkentette energiafelhasználását, több százmilliós nagyságrendű zajvédelmi programot valósított meg, valamint együttműködési megállapodást kötött számos környékbeli település önkormányzatával.

Szarvas Gábor, a Budapest Airport, közösségi kapcsolatokért, környezetvédelemért és működésbiztonságért felelős igazgatója elmondta: „Bár a Malév elvesztése és a drasztikusan megnövekedett adóterhek behatárolják a lehetőségeinket, ezen túl is nyitottak leszünk olyan önkéntes kezdeményezésekre, amelyek segítségével megerősíthetjük és tovább építhetjük partnereink és szomszédaink bizalmát, valamint kivívhatjuk a teljes magyar közvélemény elismerését. Ennek jegyében továbbra is elkötelezettek vagyunk a környezettudatos üzemeltetés mellett, folytatjuk energiaracionalizálási programunkat, és még a váratlan nehézségek ellenére is továbbvisszük társadalmi felelősségvállalási stratégiánk megvalósítását.”



Forrás: turizmus.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése