Oldalak

2012. február 3., péntek

Támadásba lendül a Ryanair is: új bázis Budapesten!

A tervek szerint február 17-én új bázist nyit Budapesten a Ryanair 3 repülőgéppel, 31 útvonallal - jelentette be mai sajtótájékoztatóján az ír diszkont légitársaság.

A Malév leállását követően Budapesten nyitja meg új bázisát a Ryanair, amely a légitársaság 51. bázisa lesz. Három gép azonnal rendelkezésre áll, áprilisban pedig egy negyedik gép is érkezik Budapestre. A tervek szerint 31 új útvonallal indítja működését Budapesten a Ryanair február 17-től kezdődően.

A lépéssel 2000 munkahelyet teremt a Ryanair Magyarországon és éves szinten mintegy 2 millió utassal számol az ír diszkont légitársaság. "Ezzel a lépéssel biztosítja a forgalmat azokon az útvonalakon, amelyek a Malév megszűnése miatt nehezen lennének elérhetőek Budapestről" - közölte a Ryanair.

Jelenleg 700 munkavállalója van a légitársaságnak Budapesten és jövő héten egy nyílt napot tart a légitársaság - főként a Malév-dolgozók számára -, akik csatlakozni kívánnak a Ryanairhez. Első körben 250 munkavállalót toboroznak majd közvetlenül a Ryanairhez, de a szolgáltató vállalatoknál újabb munkahelyet teremtenek. A statisztikák szerint 2 millió utasforgalom összesen 2 ezer munkahelyet teremt - közölte a légitársaság.

Január végén már közölte a Ryanair, hogy visszatérne Budapestre 5 célállomással, de a Malév összeomlása felülírta a terveket, akkor még nem számítottak arra, hogy a Malév leáll. A hírek hallatán a Ryanair azonnal lépett és kidolgozott egy új tervet. Mivel gyors munkával állt össze ez a terv, ez még függvénye a magyar kormánnyal és a Budapest Airporttal történő tárgyalásoknak, amelyek ma délután esedékesek.
Ez a magyarországi idegenforgalom történetében az egyik legnagyobb beruházás - mondta a Ryanair vezérigazgató-helyettese.

Újságírói kérdésekre válaszolva, amelyek a Wizz Airrel folytatott harcot firtatták, a Ryanair vezérigazgató-helyettese közölte, hogy a Wizz Airnek ugyanaz a problémája, mint a Malévnak: magas árakon szállít utasokat és kevés útvonalat kínál. "Ugyanúgy be fognak csődölni" - mondta a vezérigazgató-helyettes. A Malév utasok mentésében is részt vesz a Ryanair, mégpedig féláron ahhoz képest, amit a Wizz Air kínál, 17 euróért kínál jegyeket a Malév-utasoknak - közölte a légitársaság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése