Oldalak

2012. február 20., hétfő

British Airways: virágos papírruha és skót szoknya

A londoni divathét alkalmából megnyitotta fotótgaléria-archívumát a légitársaság, amelyben a légi utaskísérők egykori öltözeteit nézegethetik meg az érdeklődők.

Az elmúlt 92 évben olyan neves tervezőkkel dolgozott együtt a British Airways, akik Christian Dior vagy Karl Lagerfeld keze alatt dolgoztak, a Chanel számára terveztek ruhákat, vagy a királynőt öltöztették.

A légitársaság jelenlegi egyenruháját a korábban a Chanel házból ismert Julien MacDonald tervezte. A British Airways történetének egyik legnépszerűbb egyenruhája az az eldobható papírruha volt, amelyet a személyzet 1967-ben viselt a légitársaság jogelődjének számító BOAC New Yorkból a Karib-szigetekre közlekedő járatai fedélzetén. Az öltözet magán viselte a 60-as évek stílusjegyeit, a "flower power", a pop dizájn és a beatles-korszak hangulatát tükrözte.  

A másik népszerű egyenruha a British Caledonian fedélzetén 1988-ban viselt, a skót hagyományok által inspirált ruha volt, amelyhez a királyi család kiltkészítője, az edinburgh-i Kinloch Anderson Limited tervezte a skót szoknyát. 

BEA Hardy Amies 1967

BOAC Clive 1970.

British Caledonian 1988.

BA Paul Costelloe 1993


BA Julian MacDonald Air 2003


Forrás: turizmusonline.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése