Oldalak

2012. február 23., csütörtök

Nyitáshoz készülődik a Berlin Brandenburg repülőtér

Elkészültek az új repülőtéren a parkolóházak és a személy-, teherautó- illetve autóbusz parkolók is.
Az öt nagyméretű parkolóházra, valamint a 13 egyéb parkoló terület üzemeltetésére pályázatot írtak ki, melynek győztese a Németország több repülőterének parkolóit már évek óta sikerrel működtető APOKA Autoparking GmbH lett. A koncesszióban elnyert pályázaton, melynek szerződését a napokban már alá is írták, a beruházók megnyugtatóan vették tudomásul a cég által felszerelni kívánt modern elektronikus kezelő technikát, a parkolóházak és területek biztonságos őrzési, felügyeleti lehetőségének megnyugtató megteremtését.

A Berlinbe üzemelő bel- és külföldi légitársaságok szövetsége örömmel vette tudomásul, hogy a repülőtéri alkalmazottak és a légitársaságok személyzete számára, mintegy 5.000 parkolóhely áll majd rendelkezésre, úgynevezett „munkahely közeli” elhelyezésben.

Az úgynevezett „hosszú” parkolókban, ahol a nyaralásra utazók hagyhatják a kocsijukat külön shuttle szolgáltatás fog üzemelni, mely a parkolójeggyel lesz igénybe vehető, ez szállítja majd a utasokat és poggyászaikat a Terminálba/ból. A tervek szerint a havi 2 milliót közelítő új repülőtér forgalmához a rendelkezésre álló parkolóhelyek elegendőek lesznek.

Forrás: turizmusonline.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése