Oldalak

2011. július 22., péntek

A Wizz Air az 50 legnagyobb magyar vállalat között

A Wizz Air Magyarország, a Wizz Air Group legnagyobb légitársasága a 42. helyet szerezte meg a most publikált Figyelő Top 200 listán, amely a 2010-es bevételeik alapján rangsorolja a hazai vállalatokat.

A Wizz Air Magyarország bevétele 165 milliárd forintra nőtt a 2011 március 31-én lezárult 2010-es pénzügyi évben, ami 22%-os növekedést jelent az előző évhez képest (mérlegzáráskor érvényes euró/forint középárfolyamon számolva). Ezen eredmény megerősíti, hogy a Wizz Air továbbra is Magyarország legnagyobb légiközlekedési vállalata.

A Wizz Air Magyarország a világ egyik legmodernebb és legfiatalabb flottáját üzemelteti, amely egységesen Airbus A320-as gépekből áll; a flotta átlagos életkora 3 év – áll a társaság közleményében. A légitársaság a repülőgépeket közvetlenül a gyártótól, az Airbus-tól szerzi be.

A Wizz Air Magyarország jelenleg 14 bázison van jelen Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, a Cseh Köztársaságban, Szerbiában és Litvániában. A cég az elmúlt évben 10 millió utast szállított 200 útvonalon, Európa 25 országában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése