Oldalak

2011. március 9., szerda

Újra szabadlábon a repjegyes csaló!

Egy levél jár körbe az utazási szakmában, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapesten és az interneten újrakezdte tevékenységét egy csaló, aki korábban hamis repülőjegy-foglalásokkal csalt ki pénzt az utasoktól.

A levélből kiderül, a férfit, aki 2009-es simlis ügyletei miatt egy évig előzetes letartóztatásban volt, tavaly szeptemberben szabadlábra helyezték, arra hivatkozva, hogy a bűnismétlésnek nem áll fenn a veszélye. Ügyében azonban azóta sem kezdődtek tárgyalások. A férfi korábban több száz embert károsított meg hamis repülőjegyek után felvett kisebb-nagyobb összegekkel és a levélíró szerint újra ezt csinálja. A levélből kiderül, több olyan, a nevéhez kapcsolódó weboldal is újraindult, amelyekkel korábban pénzt csalt ki a gyanútlan, a feltűnően alacsony repülőjegy áraknak bedőlő utasoktól.

Hogyan védekezhetnek a csalóval szemben utasok ? Legfontosabb az óvatosság: az utasok győződjenek meg arról, hogy ténylegesen bejegyzett cégként működik-e az a vállalkozás, amellyel üzletelni kezdenek, illetve ahol utat foglalnak. Erről pontos információt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal weboldalán találnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése