Oldalak

2011. március 18., péntek

Stúdiótúrákat terveznek a Harry Potter sorozat forgatási helyszínén

A Warner Bros. bejelentette, hogy stúdiótúrákat tervez a Harry Potter sorozat forgatási helyszínén. Az egyedülálló túra során a látogatók betekinthetnek minden idők legsikeresebb mozifilmsorozatának kulisszatitkaiba.

A Londoni Warner Bros. stúdiótúra – Így készült a Harry Potter keretében zajló látogatások 2012 tavaszán indulnak a Warner Bros. leavesdeni stúdiójában, amely több mint tíz éven keresztül a Harry Potter forgatások helyszínéül szolgált. A túra során megtekinthetők lesznek a nyolc Harry Potter filmben használt eredeti díszletek, jelmezek, kellékek és filmes trükkök. A három órás túrán lesz számos újdonság, például a látogatók besétálhatnak a Harry Potter filmekben szereplő néhány emlékezetes helyszínre, többek között a varázslóképző nagytermébe és Dumdledore irodájába.

A sorozat számára készült egyik első díszletet, a varázslóképző nagytermét 2000-ben építették a sorozat első filmje, a Harry Potter és a bölcsek köve számára. A BAFTA-díjas produkciós tervező, Stuart Craig által tervezett terem körülbelül 36 x 12 méteres, kőpadló borítja és a filmekben használt asztalok és padok is megtalálhatók benne. Dumbledore irodája a Harry Potter és a titkok kamrája számára készült, és itt található többek között a Griffendél kard és Dumbledore antiknak tűnő könyvekkel körbevett íróasztala is. Az iroda falán rengeteg olyan festmény lóg, amelyet kifejezetten a film számára készítetek, köztük szerepel kettő, amely magát Dumbledore professzort ábrázolja.

A jegyeladás megkezdésének dátumát az év későbbi részében jelentik be, de az érdeklődők már most ellátogathatnak a http://www.wbstudiotour.co.uk/ website-ra, hogy miután regisztráltak, folyamatos tájékoztatást kapjanak a Londoni Warner Bros. stúdiótúra – Így készült a Harry Potter-rel kapcsolatban.

A túra helyszíne 20 mérföldnyire (kb. 32 km) található London központjától és hasonló távolságnyira London Heathrow repülőterétől is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése