Oldalak

2010. augusztus 27., péntek

Új járat Edinburgh és Budapest között

A Magyar Turizmus Zrt. a Budapest Airporttal való szoros együttműködésének eredményeként az Egyesült Királyság egyik fapados légitársasága, a Jet2.com, 2011. április 21-tol heti három járatot közlekedtet Edinburgh és Budapest között. Az MT Zrt. új vezetése kiemelt feladatának tekinti, hogy a járatindításokat ösztönző Légi Marketing Alap (LMA) keretében szorosabbra fűzze a kapcsolatot a turisztikai ágazat szereplőivel a légi forgalom fejlesztése, valamint Magyarország turisztikai kínálatának népszerűsítése érdekében.
A Jet2.com légitársaság 2010. augusztus 26-án tett bejelentése értelmében 2011. április 21-tol Manchester mellett Edinburgh-ból is indít járatokat Budapestre. Az új járattal az utazók heti három alkalommal (kedd, csütörtök, vasárnap) érhetik el Skóciából a magyar fővárost. A Jet2.com járatnyitása turisztikai szempontból kiemelten fontos esemény, amellyel kapcsolatban Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: „A Magyar Turizmus Zrt. egyik legjelentősebb feladatának tartja, hogy javuljon Magyarország mint turisztikai desztináció megközelíthetősége, élérhetősége. A légi forgalom fejlesztése, valamint hazánk turisztikai kínálatának népszerűsítése érdekében az MT Zrt. újraszervezi a járatindításokat ösztönző Légi Marketing Alapot (LMA), melynek keretében a Zrt. a hazai szolgáltatókkal való szorosabb együttműködésre helyezi a hangsúlyt.
A légi közlekedés szereplőivel való hatékony kapcsolat elősegítésére az MT Zrt. új szervezetében külön terület foglalkozik a légi közlekedést érintő stratégiai kérdésekkel. A szakmai összefogás első eredménye a Budapest-Edinburgh járatindítás, amely egy év alatt több mint 30.000 vendégéjszakát generálhat a magyar fővárosnak. Ezzel a járattal Skóciában egy olyan vendégkör szólítható meg, akik magas színvonalú turisztikai szolgáltatásokat vesznek igénybe, és akik számára jelentős vonzerővel bír Budapest történelmi múltja, épített öröksége, sokszínű kulturális kínálata, valamint hazánk gasztronómiai értékei.Az új járat és Magyarország mint turisztikai célpont népszerűsítése érdekében az MT Zrt. a Jet2.com légitársasággal közösen, a szolgáltatók bevonásával 2011. január 1-tol féléves intenzív kampányt folytat a kibővített LMA keretében.Nagy-Britannia Magyarország harmadik, Budapest második legfontosabb küldőpiaca. 2010 első félévében több mint 90 ezer brit vendég 218 ezer vendégéjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése