Oldalak

2010. augusztus 25., szerda

Matematikusok olcsóbban juthatnak repülőjegyhez!

A legolcsóbb repülőjegy foglalása most már kiszámítható egy egyszerű képlettel!

Így juthatunk a legolcsóbb repülőjegyhez:
∏A = gUG + min(k-g, (1-g)(1-r))
– ebbe az egyenletbe kell beírni a megfelelő változókat és megtudjuk, mikor foglaljunk, hogy a legolcsóbb repülőjeggyel utazhassunk.

A foglalás időpontja örök dilemma. Ha túl későn foglalunk, az árak már az égben vannak,illetve hogy a járat már tele van. Ha pedig túl korán tesszük ugyanezt, fennáll az útitervünk megváltozásának veszélye, mely miatt alaposan ráfizethetünk a módosításokra. Kutatások szerint legjobb áron nyolc héttel az út előtt juthatunk hozzá repülőjegyünkhöz.

Az optimális foglalási időt Makoto Watanabe, közgazdász számította ki. Hivatalosan meg nem jelent felfedezése azt is elárulja, hogy olcsóbb délután foglalni, mint reggel, mivel az üzleti utazók nappal, munka közben intézik repülőjegyüket a cég számlájára. Ugyanakkor a szabadidős utazók inkább otthonról, délután foglalnak.

A nyolchetes foglalás az Economic Journal egy utóbbi cikkén alapul, melyben Watanabe és munkatársa, Marc Möller a ∏A = gUG + min(k - g, (1 - g)(1 - r)) elrettentőnek tűnő egyenletet tették közzé. Az egyenletben a ∏ egyenlő azzal a nyereséggel, melyre az utas az elővétel révén tehet szert.
forrás:turizmusonline
Amennyiben nem sikerülne ezt a képletet alkalmaznia, akkor hívjon, keressen meg minket, majd mi megoldjuk Önnek a legjobb repülőjegy problémát!
Fapados.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése