Oldalak

2012. április 14., szombat

Fellendítheti Berlin turizmusát az új repülőtér

Hamarosan megnyitják Berlin új repülőterét, a Berlin Brandenburg Airportot, amelyre a légitársaságok kiterjesztett útvonalhálózattal és járatsűrűség-növeléssel készülnek.
A német főváros új repülőtere, a Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt a tervek szerint június 3-án nyitja meg kapuit, 2-án éjszaka pedig végleg bezárják a Tegel és a Schönefeld repülőteret. A mintegy 1470 hektáros, 2000 futballpályányi területen fekvő repülőtér Willy Brandt béke-Nobel-díjas német szociáldemokrata politikusról, a Német Szövetségi Köztársaság kancellárjáról kapta a nevét. A terminál közvetlen közelében felépül az Airport City szolgáltató komplexum is, ami hotelekkel, éttermekkel, bárokkal, konferenciatermekkel, irodaházakkal, autóbérlési és vásárlási lehetőségekkel várja az utasokat. A reptéri közlekedést segíti a Berlin Brandenburg Airport hatvágányos vasútállomása, aminek három vágánya közvetlenül a terminál alatt helyezkedik el. Az Airport Express vonatok júniustól 15 percenként közlekednek a berlini főpályaudvar (Hauptbahnhof) és a BER között, az utazás fél órát vesz igénybe. A közlekedést buszjáratok is kiegészítik.

2012-es nyári repülési terv

A BER megnyitásával a légitársaságok a nyári repülési szezonban jelentősen kiterjesztik útvonalhálózatukat az eddigiekhez képest: 50 ország 172 desztinációjának elérését 75 légitársaság fogja biztosítani. A repülési terv 16 új úti célt is magában foglal, amibe Los Angeles, Windhoek, Marseilles, Bologna, Gdansk és Valencia is beletartozik. Az új repülőtérrel nem csupán a desztinációk száma fog növekedni, hanem számos légitársaságnál – például a Lufthansánál és az airberlinnél – a járatsűrűség is.

A Lufthansa és a BER együttműködése

Európa vezető légitársasága a repülőtér június 3-i megnyitására 40 százalékkal növeli Berlinbe és Berlinből induló járatai számát. Innentől kezdve a Lufthansa és partnerei 50 úti célt szolgálnak ki Európában és Észak-Afrikában összesen 35 modern, sugárhajtású repülőgéppel, melyből 15 Airbus A320 gépnek a BER lesz az állomáshelye. „Több mint 60 millió euró értékben végrehajtott beruházásunk egyértelműen jelzi, hogy a német főváros és a környező régió áll figyelmünk középpontjában” – mondja Ofer Kisch, a Lufthansa Csoport Kelet-Közép-Európáért felelős igazgatója.

Forrás: turizmusonline.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése