Oldalak

2011. december 22., csütörtök

Líbiában segít az Air France

Az Air France szakmai segítséget ajánlott fel a líbiai légi közlekedés helyreállításához, és segítséget nyújt az Afriqyiah Airways és a Libyan Airlines társaságoknak a repülőgépeik üzembe helyezésében, melyek károsodást szenvedtek a líbiai harcok során. Az Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) társaság az Air France Consulting támogatásával két karbantartási megállapodást kötött az Afriqiyah Airways és Libyan Airlines légitársaságokkal - közölte a Turizmus Online-nal az Air France.

Két repülőgép már megérkezett Benghaziból és Tripoliból Toulouse-ba, és ez a megállapodások teljesítésének fontos lépését képezi. A megállapodások a francia kormány kiemelt támogatásában részesülnek.
Az Afriqiyah Airways újra megerősítette bizalmát az AFI KLM E&M társaságban, miután a megállapodást több mint egy évre felfüggesztették a líbiai események következtében, és újra hatályba helyezték a 2008-ban kötött szerződést. Az AFI KLM E&M biztosítja az üzemeltetés támogatását és a társaságok A320-as és A330-as repülőgépeinek a javítását. A szerződést ugyanakkor kiterjesztették a fenti repülőgépek karbantartó felülvizsgálatára is.
A Libyan Airlines és az AFI KLM E&M ötéves szerződést kötött támogatási létesítményekre vonatkozóan (hozzáférés a támogatási létesítményekhez és javítás), valamint a Libyan légitársaság hét A320-200-as (további 3 megrendelve) és két ATR 42-500-as repülőgépének karbantartó felülvizsgálatára vonatkozóan.
Az Air France Tripoliba tartó járata tekintetében a társaság tervei között szerepel menetrend szerinti járat indítása a líbiai fővárosba, ahogy azt a szükséges biztonsági és üzemeltetési feltételek lehetővé teszik.

Forrás: turizmusonline.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése