Oldalak

2011. december 19., hétfő

Germanwings-Austrian Airlines együttműködés

A Germanwings és az Austrian Airlines a jövőben szoros együttműködésbe kezd. A Lufthansa két leányvállalata első lépésként egy úgynevezett Interline-megállapodást köt, így egyetlen utazáson belül mindkét légitársaság járatait kombinálni lehet egymással - közölte a Turizmus Online-nal a Germanwings.

„Az Austrian Airlines-szal folytatott együttműködés következtében a Germanwings még vonzóbb lesz az utasok számára. A bécsi repülőtéren lehetővé válik számukra az átszállás, így utasaink jóval több célállomásra juthatnak el könnyedén.” – nyilatkozta Thomas Winkelmann, a Germanwings menedzsmentjének szóvivője. Az Austrian Airlines egyik vezetőségi tagja, Andreas Bierwirth is örömét fejezte ki az együttműködést illetően. „Mostantól kezdve utasaink egyetlen foglalás során mindkét légitársaság járatait kombinálhatják egymással, egyetlen Austrian repülőjegyen. Mindezzel időt takarítanak meg a foglalás alatt, továbbá még rugalmasabban tervezhetik meg utazásaikat.” – tette hozzá Andreas Bierwirth.

Az együttműködés következtében Bécsből Hannover és Stuttgart, Köln/Bonnból Bécs, Salzburg és Klagenfurt felé nyílik meg a légi összeköttetés. 2012 márciusától az együttműködés codeshare-megállapodásokkal bővül majd.

A megállapodás mindkét légitársaság utasai számára új célállomásokat tesz elérhetővé. Köln/Bonnból indulva például bécsi átszállással vonzó úticélokra juthatnak el szerte a világon. A Bécsből érkező átszálló utasok is hasonló előnyökre tehetnek szert a Germanwings Köln/Bonnból, Stuttgartból és Hannoverből induló járatainak köszönhetően.

Forrás: turizmusonline.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése