Oldalak

2011. augusztus 2., kedd

Forma 1 - jól jártak Ferihegyen

A szokásosnál jóval több utas fordult meg a Ferihegyen az elmúlt hétvégén, akik a SkyCourt boltok forgalmát is jelentősen megnyomták - tájékoztatott a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA).

A SkyCourtban lévő 1500 négyzetméteres elegáns üzletben rekordmennyiség fogy a magyar libamájból és a tokaji aszúból. A repülőtéri üzlet forgalma egyébként júliusban az utasforgalmat is meghaladó mértékben nőtt, nem utolsósorban a Magyar Nagydíjra időzített kereskedelmi akcióknak köszönhetően - tudtuk meg a BA-tól.

De az 1-es terminálon is rendesen fogyott a portéka. Mi több, olyan forgalom volt, hogy még az irodai dolgozóknak is be kellett segíteni az értékesítésben.
Ahogy az már ilyenkor lenni szokott, az F1-es pilóták egy részét közvetlenül a verseny után helikopter szállítja ingajáratban a repülőtérre, hiszen a csapatok tudják: közúton reménytelen lenne 2-3 óránál rövidebb idő alatt elvergődni Mogyoródról Ferihegyre. Pedig a távolság alig harminc kilométernyi.

A helikopterrel érkező versenyzőket és a csapatok vezetőit ilyenkor viszont már járó hajtóművel, indulásra előkészített gépekkel várják. A szokásos vasárnapi forgalom mellett délután 15.30 és 19.30 között nem kevesebb, 129 extra gépmozgást (fel- leszállást) vezényeltek le a BA előteres szakemberei, karöltve a HungaroControl légiforgalmi irányítóival. Nagyobb fennakadás sem a levegőben, sem a földön nem alakult ki.

A szokásosnál 17 %-al nagyobb utasszámot regisztráltak vasárnap délután a 2-es terminálon, ahol a 11 működő utasbiztonsági folyosónak köszönhetően nem alakult ki hosszabb várakozás sehol sem, ebben kiemelt szerepet játszott a SkyCourt megnövelt utasforgalmi kapacitása - tudtuk meg.

A fapados 1-es terminálon a vasárnap délutáni forgalom 41 %-al volt magasabb a megszokottnál. A következő napokban is erős forgalomra lehet számítani, hiszen sokan kisebb magyarországi nyaralással vagy hosszú budapesti hétvégével toldják meg a mogyoródi napokat.

Forrás: wwwm.turzmusonline.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése