Oldalak

2010. szeptember 9., csütörtök

Óriás bevásárlásra készül a Ryanair

A Ryanair, Európa legnagyobb fapados légitársasága a tervek szerint maximum 300 darab repülőgépet vásárolna vagy a Boeingtől vagy a rivális Airbustól.
Michael O’Leary vezérigazgató ezzel kapcsolatos megjegyzése azt követően hangzott el, hogy a dublini székhelyű légitársaság 500 millió eurót készül kifizetni osztalékként a jövő hónapban, először a társaság történetében.
A Financial Times szerint a repülőgép-vásárlási tervek csökkentik a jövőbeni osztalékfizetéssel kapcsolatos reményeket. A vezérigazgató ugyanis úgy fogalmazott, hogy a cég akkor fizet osztalékot 2013-ban is, ha a menedzsment nem tud mit kezdeni a felhalmozódó készpénzzel.
A bejelentés időzítése azért érdekes, mert a Ryanair tavaly szállt ki egy 200 Boeing megvásárlására vonatkozó üzletből. Az elemzők mindenesetre arra számítanak, hogy az ír fapados cég visszatér az agresszív növekedési stratégiához, amelynek segítségével mostanra kétszer annyi utast szállít, mint a hazai rivális British Airways. O’Leary egyébként nem készül más légitársaságok felvásárlására.
Szerző: Financial Times

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése