Oldalak

2011. október 13., csütörtök

Nyerjen ingyenes utat Japánba!

10 000 ingyenes repülőjegyet ajánl fel Japán azoknak a külföldi turistáknak, akik az országba látogatnának jövőre, hogy felpörgessék az ország turizmusát.

A japán Turisztikai Hivatal arra kéri a leendő utazókat, hogy töltsenek ki egy online jelentkezési lapot, amelyen részletesen írják meg, hogy az ország mely régióit szeretnék felkereseni, írja a Yomiuri Shimbun helyi lap információi alapján a Daily Telegraph.

A sikeres jelentkezők közül választja ki a hivatal a szerencséseket, akiket arra kérnek, hogy az utazásukról írjanak beszámolót, melyet publikálnak az interneten. A Turisztikai Hivatal bízik abban, hogy a Japán élményeiket megosztó utasok pozitív beszámolói segítenek eloszlatni a nemzetközi aggodalmakat, és egyre többen utaznak újra az országba.

A program és a regisztrációs oldal a tervek szerint jövő áprilisban indul, amennyiben a kormányzati költségvetés ezt jóváhagyja. Az ingyenes repjegyet elnyerő utasoknak egyedül a szállás díját kell állniuk.

A Japánba utazó külföldi turisták száma több mint 50 százalékkal kevesebb volt az elmúlt három hónapban tavalyhoz képest a március 11-i földrengés és cunami, majd a fukusimai erőműben történt robbanást követően. Az éles visszaesés leginkább nyáron volt érezhető: júniusban és júliusban a turisták száma 36 százalékkal volt kevesebb, augusztusban pedig 32 százalékkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése