Oldalak

2011. április 2., szombat

A Southwest Airlines járata egy lyukkal a törzsén landolt

A Southwest Airlines 812-es járatán egy nagy lyukat fedeztek föl, miután kényszerleszállást végzett Yumában, egy arizonai katonai bázison péntek este. Egy utas elmondása alapján kb. 1 m hosszú és kb. 30 cm széles lyuk keletkezett a Boeing 737-es törzsén.

A fénykép egy utastól származik, aki részletesen leírta az eseményeket Twitter oldalán. Az utas, Shawna MalviniRedden több fényképet is közzétett Twitter oldalán, többek között egyet az egyik pilótáról.
A Flightaware.com szerint a gép 1 perc alatt 16.000 lábnyit süllyedt és néhány utas állítólag elájult, az oxigén hiánya miatt a nyomás hirtelen lecsökkenésekor. Jelentős kár keletkezett, de szerencsére csak egy légiutas kísérő sérült meg.

A CNN szerint az FAA egy csapatot küld a yumai bázisra, hogy kivizsgálják az esetet.
A Southwest Airlinesnak nem ez az első hasonló balesete, 2009-ben egy másik Boeing 737-esnek kellett kényszerleszállnia, akkor egy futball labdányi méretű rés keletkezett. Ez az eset váltotta ki, hogy az egész flottában a Boeing 737-eseket széleskörű vizsgálatnak vessék alá.

Mielőtt pánik törne ki és mindenki gyors vonatjegy vásárlásba kezdene, jusson eszükbe, hogy az 1 méteres lyuk ellenére a gép egyben maradt és a repülő személyzetnek hála, biztonságban szállhatott le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése