Oldalak

2010. június 30., szerda

Nyaralás alatt is óvakodni kell az adathalászoktól

Manapság a nyaralás alatt is alig akadnak olyanok, akik lemondanának arról, hogy megnézzék e-mailjeiket, vagy használják az internetet. A vakáció napjai során sem szabad azonban megfeledkezni az adathalászokról - figyelmeztettek német szakértők.

A szállodákban vagy internetkávézókban ismeretlen WLAN, vagy internet-hozzáférés használatakor különösen óvatosnak kell lenni, nem szabad esélyt hagyni az adatlopásra. Az internetkávézók üzemeltetői közül sokan anyagi megfontolásokból lemondanak a hatékony biztonsági alkalmazásokról. A számítógépek gyakran kémprogramokkal fertőzöttek, és észrevétlenül juttatják el a felhasználók adatait az adathalászokhoz - intett a G Data biztonsági cég.

A bankkártyás internetes vásárlásokhoz, vagy éppen az online bankügyintézéshez nem tanácsos sem ingyenes internetkávézókat sem pedig WLAN-kapcsolatot használni. A G Data javaslata szerint a reptereken, szállodákban és internetkávézókban elérhető WLAN vagy LAN használatakor szintén nem ajánlatos bizalmas adatokat vagy jelszavakat begépelni. Aki pedig a nyaralás alatt sem akar lemondani az e-mailezésről, az hozzon létre új postafiókot, és bonyolítsa azon keresztül levelezését.
forrás:MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése