Oldalak

2012. március 24., szombat

Bővül a pozsonyi repülőtérről elérhető célállomások listája

Bővül a pozsonyi, Milan Rastislav Stefánik repülőteréről elérhető célállomások listája március 25-től - közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön. A bővítésnek köszönhetően, a nyári forgalmi időszak alatt, vagyis március 25-től október 27-ig 24 célállomás lesz elérhető repülővel Pozsonyból.
"Az előző évihez képest új célállomásnak számít Velence, Bristol, Oslo és Koppenhága. De megtartottuk a kínálatban a közkedvelt úti célnak számító Alghero, Malaga és Palma de Mallorca célállomásokat is" - mondta el a bővítés kapcsán a pozsonyi repülőtér szóvivője, Dana Madunická. Hozzátette: a bővítés után Pozsonyból már 12 országba lehet eljutni közvetlen repülőjárattal.

A konkurensnek számító budapesti és bécsi légikikötőknél jelentősen kisebb forgalmú pozsonyi repülőtéren jelenleg 6, jórészt fapados repülőtársaság bonyolít le légi forgalmat: a Danube Wings, az El Al, a Norwegian Air Shuttle, a Ryanair, a Travel Service és az UTair Aviation.

Az 1946-ban létrehozott pozsonyi repülőtér éves forgalma az utóbbi években átlagban másfél és kétmillió utas között mozog. A legsikeresebb szezont 2008-ban zárta a Milan Rastislav Stefánikról elnevezett repülőtér, akkor 2,2 millió utas fordult meg a légikikötőben. Az innét utazók között a legnépszerűbb célállomás London, a legtöbb utast pedig a Ryanair szállítja. Mikulás Dzurinda második kabinetjének idején magánosítani akarták a repülőteret, de Robert Fico 2006-ban kormányra került kabinetje leállította a folyamatot.
 
Forrás: turizmus.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése