Oldalak

2010. május 31., hétfő

Kártérítés a légitársaságoknak

Európai légitársaságok közösen szeretnének kártérítést a repülési tilalomért
Az EasyJet más európai légitársaságokkal karöltve közös keresetben készül kártérítést követelni az izlandi vulkánkitörés kapcsán felmerült rendkívüli költségekért.
A légitársaságok érvelése szerint a repülési tilalom miatti járatkiesések és az ebből eredő költségek miatt semmit nem tehetnek, de az utasok külön ellátásával kapcsolatban felmerült kiadásokért szeretnének kompenzációt.
Az EasyJet vezetője a hétvégén azt közölte, hogy más légitársaságokkal együtt - és nemcsak a fapados szektorból - készítik elő a benyújtandó keresetet, hogy az európai repülési felügyeletet a repülési tilalom következményeinek kiegyenlítésére kényszerítsék. Ugyanakkor közelebbről nem nevezte meg azokat a társaságokat, amelyek részt vesznek az akcióban.
A német Focus magazin ágazati forrásokra hivatkozva éppen a hétvégén közölt adatokat a 23 német nemzetközi repülőtér áprilisi forgalmáról. A jelentés szerint a hónapban a német nemzetközi repülőtereken kiszolgált utasok száma 12,4 millió volt, 2,5 millióval, 16,7 százalékkal alacsonyabb, mint márciusban.
A légi teherszállítás növekedése is megtorpant az év negyedik hónapjában: az elsõ negyedévben átlagosan mért 24,1 százalékos növekedési ütem 16,5 százalékra lassult. (MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése