Oldalak

2011. május 18., szerda

Seychelles: Vajon itt fogan meg a királyi utód ?


Hivatalos információk szerint Kate és William, a Cambridge-i Herceg és Hercegné, felfedték nászútjuk helyszínének titkát! Az álompár két héten keresztül élvezi mézesheteit az Indiai-óceánon, a festői Seychelle- szigetek egyikén, és ahogy a britt újságírók remélik, az utód is itt fog megfoganni.


Az STB (Seychelle´s Tourism Board) megerősítette, hogy a friss házasok május10-én - helyi idő szerint 7:20-kor, a nemzetközi Mahe reptérre történő érkezést követően - vonultak vissza egy lakatlan luxus-szigetre.  Mivel Kate és William nászútja szigorúan titkos volt, ezért számtalan spekuláció látott napvilágot.

Az egyik tipp az volt, hogy a Desroches szigeten töltik, ahol már korábban, 2007-ben nyaraltak. További lehetőségként felmerült még Denis Private Island, Round Island, vagy Cousine Island, hogy csak párat említsünk.

Teljesen mindegy, hogy a Seyschelle szigetek közül melyiket választották- jó társaságba kerültek ezzel bele: Brad Pitt, Paul McCartney vagy Liz Hurley is töltötte mézesheteit… és már el is váltak…
Reméljük, ez nem  egy rossz jel.

2011. május 17., kedd

First Class menü felszállás nélkül

Csirke vagy marha? Az interkontinentális járatok turista osztályán még mindig elhangzik a kérdés. Ha legközelebb Angliában, Couventryben jársz, egyszer próbáld ki a first class osztály ételeit anélkül, hogy az első osztályért fizetned kelljen. Mindehhez még a levegőbe sem kell emelkedned. A „DC-6-DINER” étterem ugyanis ezt az élményt nyújtja, az éttermet ugyanis egy használaton kívüli repülőgép fedélzetén találod.

A repülőgép, amely 50 éves, kezdetben az Atlanti - óceánon át szállított utasokat, majd később teherszállítóként használták. 3 éve helyezték használaton kívül, azóta egy páratlan Fist Class élményt nyújt a Coventry repülőtér „Airbase Exhibition” részeként.

A „felhők feletti” éttermi élmény a lehető legeredetibb: a repülő pilótaülését eredeti formájában megtartották, ezt meg is lehet nézni, a 40 ülés fölötti gombok segítségével hívhatjuk a személyzetet. Egy bár - ahol lazíthatsz - teszi teljessé a repülő hangulatot.

A felszolgált ételek – természetesen a témához kapcsolódva – a régi katonai repülőkről kapták nevüket. Igen kedvelt a vendégek, helyesebben az „utasok” körében például a Bomber T-Bone Steak vagy pedig a Meteor filé.

Készen állsz a felszállásra? Jó étvágyat kívánunk!