Oldalak

2011. január 19., szerda

Megérkezett a Qatar Airways

Január 17-én, pontosan 14.33 perckor ért betont Ferihegyen a Qatar Airways első budapesti járata. Az Airbus A 320 típusú repülőgép egy bukaresti közbülső megállást követően érkezett a magyar fővárosba és egyelőre heti négy alkalommal kínál közvetlen légi összeköttetést Budapest és Doha között. Óriási érdeklődés várta a Ferihegyi repülőtéren a Qatar Airways első járatát, amellyel közvetlen légi összeköttetés alakul ki a Perzsa-öböl térsége és Budapest valamint Közép-Kelet Európa között. Az első járaton, amely nem sokkal 14.30 után érte földet a ferihegyi 13 R pályán, vagyis az egyes futópályán rajta volt Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója.
Az Airbus A 320 típusú gépet a ferihegyi katasztrófavédelem két tűzoltóautója fogadta az immár hagyományosnak számító vízsugaras köszöntéssel.
Örömmel köszöntjük Budapesten a Qatar Airways Dohából érkező első menetrendszerű járatát. Ez az esemény újabb jelentős lépés repülőterünk életében, mert egy rendkívül fontos térséget, a Perzsa-öböl régióját köti össze közvetlenül Budapesttel. A Qatar Airways menetrendszerű járata mind az üzleti utazók, mind a turisták számára számtalan csatlakozási lehetőséget biztosít: Doha érintésével nem csupán a Közel-Kelet más célállomásai felé, hanem akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is továbbutazhatnak. A Qatar Airways budapesti járatindítása pedig a Perzsa-öböl térségének utazói számára kínál izgalmas turisztikai célpontot Közép-Európában
forrás: turizmus.com

2011. január 7., péntek

2011. január 5., szerda

Most kell olcsó, igazán olcsó fapados.hu repülőjegyet foglalni!

A fapados repülések szempontjából évek óta a január, február, március számít a legolcsóbb időszaknak. Ezekben a hónapokban a kisebb kereslet miatt rengeteg jegyet kínálnak a legolcsóbb kategóriákból a fapadosok, hogy megtöltsék járataikat. Nézzük, merre érdemes repülni!
Az utazásra elsősorban a februárt és a márciust érdemes megcélozni. Egyrészt ilyenkor már kicsit kiszámíthatóbb és melegebb az időjárás, másrészt erre az időszakra a legkönnyebb találni az olcsó jegyekből.
A cikkben szereplő repülőjegy árak tartalmazzák az adókat és illetékeket, de nem tartalmazzák az egyéb szolgáltatások -csomagdíj, foglalási díj stb.- költségeit.) keresés, foglalás itt!
A Wizz Air weboldalán a széles kínálatból inkább a déli úti célokat igyekeztünk kiválogatni. (ezek megtalálhatóak a weboldalunkon katt ide!) A jellemző jegyár egy útra 3,990 forint, ezen az áron Bariba, Pisába és Milánóba rengeteg jegyet lehet találni. Rómába és Nápolyba is 3,990 forinttól indulnak a jegyek, de itt azért már kisebb a kínálat, gyorsabban kell dönteni, hogy még elcsíphessünk néhányat a legolcsóbb jegyek közül. Szokás szerint Velencébe és Bolognába még ennél is olcsóbban juthatunk el, a fapados.hu repjegyek többsége 2,990 forintba kerül, és még a február 26-án kezdődő karneváli időszakra is lehet ezen az áron foglalni jelenleg Velencébe.
A spanyol úti célok közül Barcelonába és Madridba egyaránt 5,990 forintért kaphatók a legolcsóbb jegyek, de míg Barcelona esetében nagyon sok időpontra lehet találni ezen az áron repjegyet, addig Madrid esetében érdemes sietni a foglalással, mert csak néhány 5,990 forintos jegy van és 7,990 forintosból sincs túl sok.
Londonba szintén el lehet jutni 5,990 forintért, ami nem túl gyakran fordul elő, és ráadásul aránylag sok jegyet kínál ennyiért a Wizz Air. Aki inkább északra utazna, az a Göteborg, Malmö, Stockholm, Turku  
négyesből válogathat, mindegyik városba könnyű találni 3,990 forintos jegyet, bár Turku esetében a visszaút 5,990 forinttól indul.
Az easyJet szokás szerint Genfbe kínálja a legalacsonyabb árú repülőjegyeket, a 4,900 forintos induló áron sok jegyet lehet találni főként februári repüléshez. Párizs esetében az oda útra jellemzően 6-7,000 forintba kerül egy jegy, vissza inkább 10-12,000 forinttól indulnak a jegyárak. London esetében a Wizz Air áraihoz képest szinte minden időpontra drágábban kínálja jegyeit az easyJet.
A budapesti érdekeltségű fapados légitársaságok közül érdemes még megemlíteni a Germanwings kínálatát. Sajnos a tavaly indított hannoveri járat megszűnik, de Kölnbe és Stuttgartba tovább közlekednek a járatok. Mindkét városba 50-70 euróba kerülnek a legkedvezőbb árú retúr repülőjegyek, Stuttgart esetében egy kicsit többet lehet találni ezekből. A német repülőjegyeket drágítja a repülési adó bevezetése, amely 8 euróval növeli meg a jegyek árát.
A Ryanair pozsonyi indulású járatai közül a londonit érdemes elsősorban kiemelni, ugyanis Lutonba és Stanstedbe egyaránt kapható egy útra szóló jegy 10 euróért, februári utazáshoz több, márciusi utazáshoz kevesebb. Érdekesség, hogy a fapados légitársaság február 18-tól indítja a Pozsony-Gran Canaria járatát, amely hetente kétszer fog repülni. A legolcsóbb retúr repülőjegy jelenleg 110 euróból hozható ki.
Forrás: fapadosutazas.hu