Oldalak

2010. november 30., kedd

Sex a fedélzeti wc-ben

http://www.fapados.hu/
egy kis titkos film arról, hogy egy srác a repülőgép wc-jében szexel a stewardesekkel!

Népszerű a jegyre váltható ajándékutalvány

Ebben az évben ismét az elektronikai cikkek vezetik az olaszoknál ajándéklistát: a 400-500 euróért kapható smart phone-ok iránt nagy az érdeklődés. Fényképezőgépet, netbook-ot, zsebkamerát, nyomtatót és gprs navigátort is sokan ajándékoznak, annak ellenére, hogy a legmodernebb mobiltelefonok már szinte mindent helyettesíthetnek.
A hagyományos ajándékok is változatlanul népszerűek, illatszerekre, különleges élelmiszerekre, italokra is sokat költenek karácsony előtt az olaszok. A fiatalok gyakran bizsukat, divatos kiegészítőket, sapkát, sálat, övet vesznek egymásnak.
Az egyik üzletben a hoszteszek egy vagy két személyre szóló, több helyen is beváltható wellnes hétvégét kínáltak a napokban. Szinte minden bevásárlóközpont kínál vásárlási utalványokat, amelyeknek mindig nagy a sikere azok körében, akik nem tudják eldönteni, mivel is lepjék meg családtagjaikat, barátaikat. Népszerű a fapados légitársaságok utazási utalványa és az internetes jegyeladással foglalkozó cégek ajándékutalványa, amelyen koncert- vagy színházjegyet lehet vásárolni.
forrás: kisalföld

2010. november 29., hétfő

Utazna, de túlhajszolt, alulfizetett?

Fizetős WC a fedélzeten!

A Ryanair a Boeinggel közreműködve kiszerelné a rövid távon közlekedő gépeiből a fedélzeten lévő vécék egy részét (háromból kettőt), a továbbra is üzemben hagyott mellékhelyiséget pedig fizetőssé tenné. O'Leary érvelése szerint ezzel a lépéssel hely szabadulna fel, ahová újabb hat ülés kerülhetne, 4 százalékkal tovább csökkentve az egy főre jutó repülési költségeket. A wc-használatból befolyó fejenként egy fontot a Ryanair vezérigazgatójának elmondása szerint jótékony célra fordítanák, az nem növelné a társaság bevételeit.

2010. november 25., csütörtök

Szombattól ismét a levegőben az A380-as


A Qantas szombaton ismét forgalomba állít két Airbus A380-as gépet.
A Qantas ausztrál légitársaság szombaton ismét forgalomba állít két Airbus 380-as utasszállító repülőgépet három héttel azután, hogy egyik ilyen típusú gépe motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre a szingapúri repülőtéren. Egy kis videó a gépről, belülről>>>>katt ide!
Alan Joyce, a társaság vezetője kedden közölte, hogy teljes mértékben elégedettek a hat darabból álló A380-as flottájuk gépeinek az állapotával, ezért engedélyezik felszállásukat. A majdnem katasztrófával végződött szingapúri kényszerleszállás után felfüggesztették ennek a típusnak az üzemeltetését.
A Qantas A380-as óriásgépei Sydneyből és Melbourne-ből szállítanak utasokat Londonba, illetve Los Angelesbe.
Joyce sydneyi sajtóértekezletén közölte, hogy várhatóan a karácsonyi ünnepek előtt két másik A380-ast is visszahelyeznek a forgalomba, de a Los Angeles-i járatokat a társaság egyelőre nem indítja el.
A szingapúri eset után alaposan átvizsgálták a gép Rolls-Royce által kifejlesztett Trent 900-as hajtóművét.
A világhírű brit repülőgépmotor-gyártó cég szakemberei megállapították, hogy "egy bizonyos alkatrész" meghibásodása olajtüzet okozott, és ennek következtében levált a hajtómű közepes nyomású turbinájának tárcsája. (MTI)

Vilmos herceg április 29-én veszi el Kate Middletont

Vilmos herceg 2011. április 29-én veszi el menyasszonyát, Kate Middletont.
A pár a múlt héten közölte a világgal az eljegyzést, és most megerősítették döntésüket – jelent meg a FemaleFirst magazinban.
A herceg és párja a westminsteri apátságban mondja ki a boldogító igent.
Mindamellett, hogy az apátság a királyi család egyháza, itt temették el Vilmos anyját, Diana hercegnőt.
Esküvőjük napja hivatalos ünnep lesz Angliában. David Cameron brit miniszterelnök megerősítette a hírt.
Kate és William esküvője boldog és jelentős alkalom. A napot nemzeti ünneppé tesszük, ez a hivatalos ünnep lehetővé teszi
hogy a legtöbb ember ünnepelhesse őket” – mondta David Cameron.

2010. november 12., péntek

A bolygó összes járatának 1napi légiforgalma 2 percben


Ez az érdekes animáció, a világ légiközlekedését mutatja be egy 24órás időszakban.
A számok is félelmetesek: naponta 93000 polgári járat indul 9000 repülőtérről
és egyidőben akár 8000-13000 repülőgép is a levegőben tartózkodhat.
A videón a 24órás légi forgalmat sűrítették össze kb. két percbe.
Jól látszódik, melyek a legforgalmasabb légi folyósok és időpontok.

Ez a Dreamliner nehezen jön össze

Egy pilótafülkében keletkezett tűz miatt a Boeing felhagyott a 787 Dreamliner típusa tesztrepüléseivel - írta az Air Transport World internetes portál.
A tűz miatt a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania szerdán Texas déli részén. A tüzet a pilóta jelentette. Az incidens miatt a repülőgépgyár részvényei 3,4%-kal estek. Aggályok szerint a 787-es piacra dobása tovább késhet. Az első felszállását 2009 decemberében végrehajtó típus forgalomba állítása már 3 évet késett.
Lássuk be, nem csúnya, csak ki ne gyulladjon!
Úgy látszik, rájár a rúd mostanság a két rivális cégre, a Boeingra és az Airbus-ra. Utóbbi a már egy ideje kereskedelmi forgalomban lévő 380-as típussal néz szembe nehézségekkel az utóbbi időkben, azt követően, hogy a Qantas, ausztrál légitársaság egy gépének motorja repülés közben hibásodott meg és robbant fel. Az eset kényszerleszállással végződött, a fedélzeten tartózkodó összes ember sérülés nélkül hagyta el a gépet.
forrás:turizmusonline

2010. november 9., kedd

Ferihegyi nemiszerv mustra

Kulturálatlan, perverz biztonságiak az utaskísérők nemi szervének nézegétésében lelik gyönyörüket a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren.

Teszik ezt munkaköri kötelességből, a szigorított, a repülőgépek személyzetét is érintő biztonsági vizsgálatokra hivatkozva. A szigorított biztonsági vizsgálatok alapja a Budapest Ariport elmeszelése az idei nyár közepén az uniós hatóságok által lefolytatott vizsgálatok negatív eredményének köszönhetően. Mint akkor kiderült, a Budapest Ariport (BA) nem teljesítette maradéktalanul az április 29-én hatályba lépett uniós repülésbiztonsági előírásokat.
A szigorított intezkedések egyes biztonságiak szerint kiterjednek akár a testüreg vizsgálatra is. Jóllehet, Hardy Mihály, a BA szóvivője ezt az Indexnek cáfolta, de hozzátettte: „az intim testrészeket adott esetben át kell vizsgálni”. Az Index beszámolt róla, hogy a biztonságiak öncélúan húzogatják a tangákat, testüreget motoznak, ingyenes emlővizsgálatot tartanak a kiszolgáltatott dolgozóknak. Mint arról a hírportál tudósított az érintett pilóták és légi utaskísérők Szabó Máté ombudsmanhoz fordultak a biztonságiak emberi jogokat sértő kulturálatlan, zaklató bánásmódja.
Bevonom az azonosító kártyád!
A repülőgépek személyzete beszámolt: „A kézzel végrehajtott vizsgálatok alkalmával, a nemi szervek kézmarokkal történő és bántóan durva fogdosása számtalan esetben megtörtént, úgy nők, mint férfiak esetében. A fenékbe nyúlás sem maradt ki, a biztonsági célzatúnak beállított speciális vizsgálatok palettájának kiterjedtségéből.” De ilyen is akadt: a vécére betessékelt légi utaskísérőket, szoknyájuk derékig történő felhuzatását követően „megalázó módon, egyértelműen kimondottan a nemi szervek jobb megfigyelhetősége érdekében tangájuk mélyebb behúzására" szólították fel.
Sérelmezik a vizsgálatokat övező, minősíthetetlen hangnemet is, amit egyes őrök megengednek maguknak. De fenyegették már őket azzal, hogy bevonják a reptéri azonosító kártyájukat, és volt, hogy a vizsgálatok közben összekoszolták a ruhájukat. A dolgozók panaszaira a biztonsági szolgálat vezetőjétől az a válasz érkezett, hogy a „nemi szervek kézzel történő, markáns vizsgálata” szabályszerű munkaköri kötelességük.
"Mint kés a vajon"
Nem mellesleg a pilótáknak nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesniük, hogy dolgozhassanak, ezért ők még az alapszintű biztonsági előírásokat is sértőnek tarthatják. Ugyanakkor az Indexnek nyilatkozó Hardy szerint a pilóták évtizedek alatt megszokták, hogy „mint kés a vajon, úgy suhantak át” az ellenőrző pontokon, ezért nehéz megszokniuk az új szabályokat.
A botrányos történések miatt az egyik érintett honlapot indított, és már tizenkilenc írást közölt a különböző megalázásokról. „Valahogy le kellett írnom ezt az őrületet” – mondta a szerző, egy pilóta. Az írásokhoz csak a jelszóval rendelkező dolgozók férhetnek hozzá, de állítólag amióta a dolgozók ezen a zárt fórumon beszélni kezdtek a megaláztatásaikról, történt némi javulás: kiemeltek pár embert a biztonságiak közül, és elkezdtek fehér kesztyűket osztani a vizsgálatokhoz.
„A legsötétebb New York-i korszakban nem tapasztaltunk ilyet” – meséli az egyik magyar pilóta, aki már évtizedek óta repül. Szerinte ugyanezek a szabályok vannak életben a többi EU-országban is, de sehol máshol nem tapasztalták a fent említett dolgokat, csak Magyarországon.
Az ombudsmani hivatal sajtóosztályától az MTI úgy értesült: megkapták a levelet, s egyelőre azt vizsgálják, hogy egyáltalán Szabó Máté jogkörébe tartozik-e az eset. Ha igen, akkor az ombudsman hivatalból eljárást fog indítani az esettel kapcsolatban - jelezték. (MTI/Index.hu